Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Paul en Annet via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 08-06-2014 Van Son en ... (5)
  • 07-06-2014 Van Diest naar ... (0)
  • 05-06-2014 Van Porcheresse ... (1)
  • 04-06-2014 Van ... (0)
  • 03-06-2014 Van Verdun naar ... (3)

Statistieken

Dit dagboek is 19686 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 156   Aantal reacties 0   Saint-Étienne-de-Tinée, Frankrijk
a A

Van Bains les Bains naar Charmes

Hallo allemaal,

Weer leuke reacties gekregen.

Vrijdag 30 mei. Voor het ontbijt in Hotel de la Promenade in Bains les Bains had Paul de fietsen al uit het rommelhok onder het hotel getild ( trapje). Na het ontbijt ging Paul betalen, voor de fietsen moest ook betaald worden, want die hadden in de garage gestaan!
Wij fietsen even een stukje over de D164 om weer op de route te komen. Wij fietsen langs het Canal de l' Est, wij passeerden 27 sluizen. Over een lente van 27 km zagen wij 1 bootje een sluis uitvaren.
Het pad gaat over een dijk, soms rechts een riviertje (waarvan het water meer dan 1 meter lager staat dan de dijk) en het kanaal links van ons. Wij zien aan de overkant van het riviertje een jonge ree lopen, prachtig. Het is droog vandaag, maar het is koud, soms in de verte mistig. Via Girancourt, Gorhey, Hennecourt naar Dompaire. In Dompaire drinken wij wat om op te warmen.
In het boekje werd het een goed restaurant genoemd, maar men heeft wel pretenties. Dat merken wij ook. Dan via Vaubexy, Ubexy, Brantigny naar Charmes. Wij hebben er dan 62 km op zitten en vinden het genoeg voor vandaag, wij hebben een koude wind tegen. De volgende slaapgelegenheid is volgens het boekje over ruim 40 km. In het hotel staat een onvriendelijke dame ons te woord. Dat is de derde, die onvriendelijk is vandaag. Je zou het haast eens worden met de woorden: jammer dat er zoveel Fransen in Frankrijk wonen. Wij hebben vanavond heerlijk gegeten bij een Italiaan.

Hartelijke groeten,

Paul en Annet