Van Ajaccio naar Lussan - Reisverslag uit Lussan, Frankrijk van Paul en Annet ? - WaarBenJij.nu Van Ajaccio naar Lussan - Reisverslag uit Lussan, Frankrijk van Paul en Annet ? - WaarBenJij.nu

Van Ajaccio naar Lussan

Door: Annet

Blijf op de hoogte en volg Paul en Annet

18 Mei 2014 | Frankrijk, Lussan

Hallo allemaal,

Weer hartelijk dank voor jullie leuke reacties.

Gisteravond was ik met de site bezig in het restaurant van het hotel. Wij waren de enige gasten, zowel voor het hotel als in het restaurant. Op de slaapkamer is geen WiFi. Ik vroeg netjes of ik in het restaurant mocht blijven zitten. Hoelang ik nog bezig was.
"La Patronne" wilde naar bed, ik mocht tot 10.00 uur blijven zitten. Vandaar dat ik vandaag verder ga.

Zondag 18 mei. De wekker gaat om 6.00 uur. Wij hebben heerlijk geslapen, weer onder een dekbed. In Italië gebruiken de hotels dekens. Wij ontbijten aan boord met uitzicht op zee en in de verte land. Na het ontbijt op het dek staan kijken. Om 7.30 uur kwamen wij in Marseille aan.
De fietsen stonden beneden in de garage, zij stonden nog vast gebonden. Even later zaten wij op de fiets. Er staan borden op het haventerrein, maar wij zijn bang als wij die volgen dat wij op de snelweg belanden. Na een paar keer vragen welke kant wij op moeten om bij het station te komen, vertelt een van de mensen dat wij het bord Jolette moeten volgen en even later zien wij de borden naar het station. De info balie beneden is gesloten wegens verbouwing, de lift is ook buiten gebruik. Maar er zijn roltrappen.
Bij de infobalie boven vertellen ze dat de trein over een paar minuten vertrekt. Een kaartje kun je ook in de trein kopen. ( net als bij ons is het treinkaartje dan wel duurder) de volgende trein gaat een uur later. Wij kunnen de fietsen zo in de trein rijden en naast de fietsen op en klapstoeltje zitten. Na ruim een uur zijn wij in Avignon. Het is dan 10.30 uur, voor ons tijd voor koffie, de andere mensen zitten dan te ontbijten. Het is heerlijk zonnig weer. Wij fietsen langs het Palais du Pape, dan sur un pont d'Avignon over de Rhône, wij zien ook nog de beroemde pont D' Avignon. Wij fietsen via Pujaut naar het middeleeuwse plaatsje Lussan. Wij slapen in een Chambre D' Hotes bij een bistro.
's Avonds heerlijk gegeten. Vandaag 67 km gefietst.

Paul en Annet

Fietsen naar Rome en daar 7 mei aankomen,want dan komen Lydia en Emile naar Rome vliegen. 8 mei samen de verjaardag van Emile vieren. Na een paar dagen samen Rome te hebben bekeken, vliegen Lydia en Emile weer naar huis. Wij fietsen naar de kust. Vandaar met een Ferry naar Sardinië,Corsica en Zuid-Frankrijk. Vanaf Marseille tot Avignon met de trein en dan fietsen wij weer naar huis terug.

Actief sinds 26 Maart 2014