Van Beaune naar Lamarche
Door: Annet
Blijf op de hoogte en volg Paul en Annet
27 Mei 2014 | Frankrijk, Lamarche-sur-Saône
Dinsdag 27 mei. Na het ontbijt fietst Paul naar de fietsenmaker, ik loop nog even het centrum in. Ik kom langs een bloemen- en plantenwinkel. Er staat een Dipladenia, 20 cm hoog, kost €9, ik kocht dezelfde plant, dezelfde grootte in Z'meer voor €0,99.
Beaune is een rijke/dure stad. Wij halen een soort koffiebroodjes bij de warme bakker, die zijn hier ook de dubbele prijs.
Als Paul mij opbelt om te vertellen dat de fiets klaar is en hij naar het Hotel Dieu loopt, staan wij 25 meter bij elkaar vandaan.
De fiets was met een half uurtje geregeld, als je maar het juiste gereedschap hebt.
Om Beaune uit te fietsen en de goede weg te vinden, moeten wij even zoeken en vragen. Wij vragen de weg naar Longway, wij begrijpen de naam, want het is een rechte weg van 12 km naar Longway. Alleen de Fransen begrijpen ons niet meteen, het is Longvay. Het zijn ook van die kleine rotlettertjes!
De route boekjes van Reitsma zijn duidelijk te lezen en heel overzichtelijk. De boekjes van Benjamins zijn niet prettig, erg rommelig, verschillende routes zonder logische volgorde, kleine lichtgrijze lettertjes en weinig informatie voor de route terug, want de heenreis is van Amsterdam naar Barcelona. Er staan fouten in de tekst, links- rechtsverwisselingen ( even voor het LLZ, dit moeten wij VIMMEN).
Wij gaan via Argilly, St. Nicolas naar Abbay de Citeaux ( helaas gesloten). Van Aubigny via Izeur, Aisery, Tart-Le-Haut, Tart-Le-Bas, Pluvault, Collonges naar La Marche. Het was vandaag geen bijzondere route, het is somber weer, handschoenen, dikke truien en regensokken aan. Wij hebben 70 km gereden als wij bij Hotel Le Saint Antoine aankomen. In de serre met veel planten o.a. een grote bloeiende passiebloem drinkt Paul zijn dagelijkse pilsje na het fietsen en ik een frisje. Wij eten lekker in het hotel.
's Avonds gaan wij nog even het route boekje bestuderen. Vanaf Maxilly splitst de route zich, wij kiezen voor de route met de meeste voorzieningen/accomodaties, de route is wel 60 km langer. Wij nemen de oostelijke route, in het boekje heeft Benjamins het dan weer over de oostelijke route, dan weer over de linker- of rechter route. Het is maar waar je vandaan komt.
Vandaag een droge dag ( heel even een paar spettertjes), het zag er wel dreigend uit. 's Middags was het 18 graden.
Allemaal weer de hartelijke groeten van Paul en Annet
28 Mei 2014 - 22:26
Jacqueline:
Vervelend wanneer omschrijvingen niet kloppen; daar wil je toch op kunnen vertrouwen. Hier heeft het heel erg gegoten. De gasten die zouden komen belden af en de gasten die er al waren vroegen of ze langer konden blijven: fietsen was hier in het noorden echt niet te doen! Er komen hier wat mooie dagen aan; hopelijk ook bij jullie! Ik wens jullie heel veel zon toe!! -
28 Mei 2014 - 23:17
Helen:
Denk dat jullie beter een boekje kunnen schrijven met de juiste route. En inderdaad vimmen! Haha. Fijn dat de fiets is gemaakt. Nog veel mooie kilometers. -
29 Mei 2014 - 11:05
Joke:
Een beetje achter gebleven met een reactie. Jullie schieten al aardig op. Nog heel veel fietsplezier.
Het is hier grijs en de temperatuur is vandaag ook niet zo best. Gelukkig wordt het de komende dagen beter. Onze elektrische fietsen bevallen prima, een aanrader voor jullie over 10 jaar!!!!!
Liefs en groeten, Joke