Van Porcheresse naar Dinant - Reisverslag uit Dinant, België van Paul en Annet ? - WaarBenJij.nu Van Porcheresse naar Dinant - Reisverslag uit Dinant, België van Paul en Annet ? - WaarBenJij.nu

Van Porcheresse naar Dinant

Door: Annet

Blijf op de hoogte en volg Paul en Annet

05 Juni 2014 | België, Dinant

Hallo allemaal,

Vanmorgen kijken wij naar buiten en zien dat de zo'n schijnt, een onbewolkte lucht. Als wij beneden komen om te ontbijten staat de buitendeur open. Het is koud, het is 4 graden. Wij hadden optimistisch de dikke trui al in de fietstas gedaan, maar wij zijn met dikke trui vertrokken. De weg is versperd, er wordt aan de weg gewerkt, wij gaan er toch langs en lopen een stukje. Dan een forse stijging in het dorpje Gembes. In het volgende dorp Fayl-Famenne lopen de honden los en komen blaffend op ons toe lopen. Paul heeft de dazer in de stuurtas, maar de hele vakantie nog niet gebruikt, ook vandaag niet. Maar wij stappen wel af voor wij een hond in de kuiten hebben. Wij missen weer een bordje met een plaatsnaam of wegnummer. Paul vraagt de weg, wij komen in Sohier, maar naar mijn idee missen wij Lavaux ( en het uitzicht op het kasteel). Of dat door de afdaling komt, want wij dalen flink en moeten goed op de gaten/ scheuren in de weg letten. Het kasteel van Veves missen wij niet, het is gesloten.
Wij gaan verscheidene dorpjes door, nergens wat te drinken.
Wij komen langs een restaurant, gesloten. Langs een hotel, gesloten, weer langs een gesloten restaurant. Na 53 km kunnen wij in het Best Western Dinant wat drinken.
Voor Dinant fietsen wij langs de Lesse. Op de brug even kijken naar de kano's die langs een stroomversnelling varen.
Daar blijven wij slapen in het Ibis Hotel. Na het douchen gaan wij Dinant in. Langs de kade van de Maas zijn wat terrasjes, er liggen rondvaartboten. Een brug met grote saxofoons erop.
Adolphe Sax vond in 1846 de saxofoon uit, hij is in Dinant geboren. Wij hebben vandaag 60 km gefietst, het was toch geen vlakke etappe. Wij hebben mooi fietsweer gehad, heel even een paar spettertjes. Vanmiddag was het 18 graden.

Allemaal weer de hartelijke groeten vanuit Dinant

Paul en Annet

• 08 Juni 2014 - 11:35

Joke:

Jullie genieten wel van de natuur, maar niet zo zeer van al die rustige saaie franse dorpjes!
    Het gaat nu opschieten, nog een paar kilometers!
    Het weer is hier wat onrustig, vannacht wat onweergerommel in de verte gehad.
    Nog een paar fijne fietsdagen.
    Hartelijke groeten van Sjoerd en Joke

Paul en Annet

Fietsen naar Rome en daar 7 mei aankomen,want dan komen Lydia en Emile naar Rome vliegen. 8 mei samen de verjaardag van Emile vieren. Na een paar dagen samen Rome te hebben bekeken, vliegen Lydia en Emile weer naar huis. Wij fietsen naar de kust. Vandaar met een Ferry naar Sardinië,Corsica en Zuid-Frankrijk. Vanaf Marseille tot Avignon met de trein en dan fietsen wij weer naar huis terug.

Actief sinds 26 Maart 2014